200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

200 llibres recomanats per encertar per Sant Jordi 2021

La pandemia fara que sigui, sens dubte, la diada diferent, pero els llibres nunca falten mai a la citacion. Vet aqui la seleccio de propostes dividides per categories

Aquest nou Sant Jordi 2021 encara nunca sera com ens agrada memorizar la diada, amb gent en carrers plens davant centenars sobre parades sobre llibres i roses. Pero sera. Encara que sigui en espais perimetrats o en estands davant sobre cada llibreria, amb les preceptives mesures sobre seguretat a causa sobre la pandemia, els llibres segueixen alla. Ho han demostrat dia a dia durant els ultims tretze mesos i els lectors han comencat a veure que potser no fa falta aguardar el 23 d’abril per comprar-los. Aquesta guia de 200 novetats ofereix llibres recomanats per donar i autoregalar-se, sigui o nunca Sant Jordi.

Literatura catalana, per Anna Abella

Literatura catalanaEls angles morts

Borja Bagunya. Periscopi. 19,90 €

Despres dels celebrats relats sobre ‘Plantes d’interior’ i ‘Defensa propia’, Bagunya destil·la genialitat en la seva primera novel·la, a mes d’una prosa sulfurica contra el metodo academic universitari. Els protagonistes un professor sobre Literatura que es la pura imatge de el perdedor, i la seva parella, la intel·ligent i honesta ginecologa.

Napalm al cor

Pol Guasch. Logotipo. 18,90 €

Amb nomes 24 anys i un parell de poemaris publicats, Guasch es convertia en l’autor mes jove a guanyar el Llibres Anagrama, premi sagac en el llancament de talents. ‘Napalm al cor’ es la distopia asfixiant i alhora poetica sobre la repressio del conseguir en una zona militaritzada on 2 nois pateixen la intolerancia envers el seu desig i la seva llengua, la precarietat i el desarrelament.

Tandem

Maria Barbal. Destino. 18,90 €Flamant Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2021, l’autora sobre ‘Pedra de tartera’ ja comencava l’any amb bon peu, guanyant un altre guardo, el Pla, gracies a aquesta novel·la, en que reflexiona sobre l’amor i la felicitat en la maduresa a traves d’un viudo i d’una dona acabats de retirar que coincideixen en una classe sobre ioga.

Consumits pel foc / Consumidos por el fuego

Jaume Cabre. Proa / Destino. 19 €

Una decada despres de l’exit de ‘Jo confesso’ l’autor sobre ‘Les veus de el Pamano’ torna amb aquesta novel·la curta, una mena sobre fabula nunca buscada en que un professor de literatura, de nom Ismael, comparteix protagonisme amb un petit senglar. Falenes atretes per la llum, el retrobament amb la veina sobre la infancia, una intriga negra i dosis de drama i d’humor, en un relat que nunca deixa de sorprendre.

Consulteu la seleccio total de llibres sobre literatura catalana.

Literatura castellana, per Elena Hevia

Literatura castellana‘Tomas Nevinson’

Javier Marias. Alfaguara. 22,90 €

Aquest gran autor amb voluntat sobre ser-ho tanca amb aquesta novel·la un diptic que funciona tambe com el reves sobre la trama sobre ‘Berta Isla’, la seva novel·la anterior. En caso de que aquella se centrava en l’heroina de el titol, ara li toca el torn al seu marit, que, havent tornat d’aquella peripecia, s’enfronta al dilema moral de En Caso De Que es licit liquidar en una circumstancia concreta.

‘Los ojos cerrados’

Edurne Portela. Galaxia Gutenberg. 17 €

En caso de que hi ha una preocupacio que recorre els llibres d’Edurne Portela es la sobre l’analisi de la violencia que ella ha concretat en les accions d’ETA o en la que perdura enquistada en la parella. Ara li toca an una novel·la que recull el trauma sobre la Guerra Civil reflectit en un avi que viu en un poble perdut i la dona jove que torna alla.

?Quan es el dia sobre Sant Jordi 2021? Data i com se celebrara

‘Al final todo el tiempo ganan las monstruos’

Juarma. Blackie B ks. 21 €

El segell Blackie B ks ens revel·la aquest autor andalus que ha ordit a la seva primera novel·la un impactant relat d’autodestruccio generacional no gaire allunyat de el que cosa va suposar ‘Trainspotting’ al seu moment. Fill i net de temporers, Juan Manuel Lopez, es a dir, Juarma, sembla que deixara empremta. I an acerca de arriba amb doblet de la seva faceta fanzinera a ‘Abrazame Incluso que la vida deje sobre dar puto asco’ (Autsaider Comics, 12 €) reuneix la antologia de vinyetes satiriques plenes d’ironia i humor.

‘Independencia’

Javier Cercas Tusquets. 21,90 €

Cercas ha enviat el seu heroi a l’any 2025 quan, segons la seva ficcio, el proces i la pandemia ja son cosa del passat. Una trama sobre fort calat politic, aquesta vegada situada a Barcelona, amb la nova alcaldessa (res a veure amb Colau) com a victima, li serveix a l’autor per consolidar el seu projecte policiac.

Consulteu la seleccio total sobre llibres sobre literatura castellana.

Literatura estrangera, per E. E.

Literatura estrangera,‘Hamnet’

Maggie O’Farrell. L’Altra Editorial / Asteroide. 23,95 €

La irlandesa Maggie O’Farrell es val sobre la figura de Shakespeare per explicar una historia en el Bardo. Hamnet va ser l’unic fill home de l’autor que va expirar als 11 anys. Temps despres, aquest escriuria una tragedia en el espiritu d’un pare i el seu fill amb un nom molt semblant ‘Hamlet’.

Marilynne Robinson. 1984 / Galaxia Gutenberg. 19,90 €

La multipremiada Robinson es la sobre les autores sobre capcalera de el president Obama i una de les veus mes respectades de l’actual literatura nord-americana. Aqui recupera un personatge secundari sobre la seva novel·la ‘En casa’, un home blanc, alcoholic i autodestructiu que en els anys posteriors a la Segona lucha Mundial, s’enamora d’una afroamericana.

‘Llum de febrer’ / ‘Luz sobre febrero’

Elizabeth Strout. 1984 / Duomo. 18 €

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *